Pemborong Jahit Pukal

Pemborong Jahit Pukal

Tempahan 600 Baju Kurung Moden



Tempahan 600 Baju Kurung Moden. Kain dari Bandung dah sampai. Boleh la JAHIT PUKAL start potong dan jahit tempahan ini Kurung Moden kain Duyung.

(Gambar : Driver Lori hantar 2 guni kain dari Bandung Indonesia)


(Gambar : Baju Kurung Moden 600 pasang sudah siap dijahit. Tinggal jahit butang)




 

Tempahan Baju Kanak-kanak Raya 2014

Tempahan raya 2014 dah mula sedikit demi sedikit. Peniaga dah start start dan gantung booth dorang, gerai dorang, Butik dorang, kami di JAHIT PUKAL mula la sibuk. Tapi ini baru di peringkat awal. Kebanyakan peniaga hantar kain selalu lambat-lambat sikit.


** Mana yang sempat saya upload, saya upload lagi ya.

Order Dress ada riben

Order Dress ada riben customer dari Shah Alam 
(Customer dari Shah Alam, bukan kilang sy di Shah Alam :p)


 (GAMBAR : Jahit Lace di tangan)

 (GAMBAR : Contoh dress yang dah siap)

 (GAMBAR : Hujung lengan ada butang bungkus


Order Shawl 200 pcs nak jahit Kelim dan Jahit Tepi

Order shawl nak jahit tepi dan kelim 200 pcs shawl (Customer dah siap potong)


Terima Kasih semua Customer JAHIT PUKAL

Terima kasih semua komen-komen Customer-customer JAHIT PUKAL yang datang dari serantau Malaysia. Mana yang order anda saya lupa nak uploadkan. (maklumlah sibuk sangat sampai nak sentuh komputer pun tak de can. boleh sentuh gunting gan mesin jahit sahaja sekarang ni.)
 *p/s : Saya harap dapat cuti lama sikit untuk raya 2014 ini.

 (GAMBAR : Customer ini order Dress dengan saya, and komen ini dari tahun lepas punya)

(GAMBAR : Pun sama dari tahun lepas juga)

(GAMBAR : Customer ini kainnya memang syok potong. 
*Itu yang saya ingat bila jumpa customer ini)

(GAMBAR : Customer ini dari Penang juga and order baju kurung budak)

Yang kali ini pula komen dari pelanggan shawl ,,

(GAMBAR : Customer dari Seremban)




(GAMBAR : Customer tempah borong jahit shawl)


(GAMBAR : Komen terbaru 2014 untuk customer shawl)

Thanks semua customer-customer!!



Tempahan Baju Menyusu (Customer dari Pulau Pinang)

Tempahan Baju menyusu, customer ini dah kerap kali order dengan JAHIT PUKAL. Alhamdulilah la gitu komen baik dari orang Penang. Memandangkan customer ini jauh, dia pos jela kainnya ke kilang JAHIT PUKAL jawabnya. 

(GAMBAR : Kain customer pos)

(GAMBAR : Komen ini tahun lepas punya. Baru dapat uploadkan komennya sebab order terlalu banyak. :)

Tempahan Baju Kurung Moden Customer dari Ampang

Kali ini customer dari Ampang Selangor datang nak jahit borong Baju kurung Moden dan Baju Kurung Pahang. Apa yang nak saya kongsi pada pembaca setia blog JAHIT PUKAL, order kali ini saya buat baju kurung moden bawah ada ropol.


 (GAMBAR : Baju Kurung Moden kain Duyung)

Thanks customer dari Ampang.

Tempahan Baju Kurung Pahang, (Customer dari Port Dickson)

Tahun 2014, tahun baru untuk JAHIT PUKAL. Mesti macam-macam design baru customer nak tempah, mesti dugaan baru akan tiba :) dan masalah-masalah lain juga. Tapi customer yang selalu repeat order yang membuatkan hati saya rasa senang sikit. Sebab kita dah faham kehendak dorang dari setahun ke tahun.

(GAMBAR : Customer dari PORT DICKSON hantar kain nak buat baju kurung pahang secara pukal)

(GAMBAR : Siap potong je, staff jahit terus jahit)





(GAMBAR : Baju-baju yang dah siap pekerja am akan gosok rapi sebelum customer ambik)

Terima kasih customer dari Port Dickson.

Tempahan Shawl Jahit Kelim (Pelanggan dari Kuantan)

Tempahan Shawl 12 pcs, customer dari Kuantan Pahang. Customer ini jauh, dari kuantan so dia decide untuk pos sahaja shawlnya. Ok, JAHIT PUKAL tak de masalah.Bila bungkusannya sampai, saya terus ambil gambar untuk bukti bungkusan dah sampai.


Tempahan Baju Kurung Sekolah Rendah (Pelanggan dari Melaka)

Tempahan Baju Kurung Sekolah Rendah sebanyak 100 pasang. Tempahan ini pelanggan dari Melaka datang ke kilang JAHIT PUKAL untuk order baju kurung sekolah rendah. Sebenarnya order ini masa bulan Disember 2013, tapi sibuk sangat sekarang baru dapat upload kan tentang projek baju sekolah rendah. Di sini saya tunjukkan sepanjang perjalanan order ini dijalankan.

(GAMBAR : Semua staff tukang JAHIT PUKAL sedang menjahit baju kurung sekolah rendah)






(GAMBAR : Keesokannya masih menyambung lagi baju kurung sekolah rendah ini)

(GAMBAR : Baju-baju yang dah siap semua kan di kumpul untuk gosok. Pelanggan dari Melaka, tempahan anda dah siap.)