Pemborong Jahit Pukal

Pemborong Jahit Pukal

Tempahan Tudung Halfmoon



Tempahan selendang halfmoon gabungan dua warna dari customer. Untuk pertanyaan tentang tempahan tudung halfwoon gabungan 2 warna sila hubungi/sms/Whatsapp 014-6088697 



 Customer boleh mengira kuantiti selendang yang di tempah sebelum meninggalkan kilang 
(Gambar : Staff JAHIT PUKAL sedang menjahit kelim tudung Halfmoon gabungan 2 warna) 



Kepada pelanggan  yang luar dari kawasan Kuala Lumpur boleh mengeposkan kain anda ke alamat kilang kami. (Contoh Dalam Gambar : pelanggan dari Johor Bharu hantar kain untuk buat selendang.)

Tempahan Baju Kurung Pahang 20 Pasang


Tempahan Baju Kurung Pahang 20 Pasang



Antara baju kurung pahang yang siap di jahit


Ini pula Baju Kurung Pahang baju jenis menyusu 


Antara contoh baju kurung menyusu yang dah siap di jahit


Jamuan Staff JAHIT PUKAL 2 Julai 2013

Jamuan Staff JAHIT PUKAL 2 Julai 2013 dan Anugerah pekerja terbaik 2013





Jamuan makan staff















Tempahan Baju Kurung Biasa Kanak-Kanak 112 Pasang

Tempahan Baju Kurung Biasa Kanak-Kanak ada Lace 112 Pasang Customer sekitar Kuala Lumpur

Baju dah siap di jahit, tinggal customer ambil. (tak sempat nak ambil gambar semasa potong dan jahit)

Tempahan Jahit Tepi Tudung dari Batu Caves 100 helai shawl

Tempahan Jahit Tepi Tudung dari Batu Caves 100 helai shawl





Siap potong, tinggal jahit tepi sahaja



Tempahan Baju Kurung 1000 pasang dari Singapura

Tempahan Baju Kurung untuk Dewasa dan Kanak-kanak 1000 pasang dari peniaga Singapura

Sejak akhir-akhir ini tempahan semakin meningkat sejak awal tahun Januari 2013.
Banyak juga tempahan-tempahan yang tidak dapat saya masukkan dalam blog. Nak update blog pun tak sempat juga. Bulan Mei, tempahan 1000 pasang Baju Kurung dari negara jiran Singapura pula datang ke kilang JAHIT PUKAL. Ini antaranya saya sempat ambil gambar  dan kongsikan.

Lori transport sampai untuk hantar kain 60 gulung. 








Antara gambar-gambar yang sempat saya snap.



Repeat order jahit tepi tudung dari Sungai Buluh

Repeat order jahit tepi tudung dari Sungai Buluh









Tudung-tudung yang siap di jahit akan dilipat.

Tempahan Baju Kurung Pahang, Customer dari Johor Bharu.

Tempahan Baju Kurung Pahang, Customer dari Johor Bharu. Baju Kurung Pahang 50 pasang, Baju Kurung Pahang 10 Pasang.










Tempahan Baju Kurung, pelanggan dari Melaka.

Tempahan Baju Kurung, customer yang hantar ni dari Melaka. Oleh kerana jauh nak datang ke kilang Jahit Pukal, customer ni pos jelah kainnya. Kami berhubung melalui watsapp sahaja.




Customer dari Melaka ini dah siap labeling saiz apa yg dia nak.


Kain semua di bentang untuk di potong dan di jahit.
 (gambar potong dan jahit sy tak sempat nak ambil gambar)


Baju Kurungnya siap dijahit, kemudian JAHIT PUKAL akan pos semula ke
customer yang tinggal di Melaka tu.

Jahit Tepi Tudung / Shawl Pelanggan dari Sungai Buluh

Pelanggan ini dari Sungai Buluh hantar kain untuk jahit tepi.




Jahit tepi tudung siap.

Baju Kurung Menyusu, tempahan dari Shah Alam

Baju Kurung Menyusu, tempahan dari Shah Alam. Customer ini hantar pakai Pos Domestik. Nak buat baju kurung pahang jenis yang menyusu punya.


Kuantiti dah siap di tulis pakai marker pada plastik. (Bagus, ini lagi mempercepatkan lagi kerja Jahit Pukal)

Kemudian macam biasa, Proses pemotongan dijalankan.

 
Pakaian dah siap jahit, JAHIT PUKAL akan pos semula kepada pelanggan. POS ke Perak.

Terima kasih pada pelanggan dari Shah Alam !